Witte bloem 1 kg
Onze Witte bloem is een standaardbloem. Met een laag asgehalte (560)
Recept Voor een Brood van +/- 800 Gram 500 gram Bloem, 5 gr droge of 10 gr verse gist, +/- 2,8 dl water, 8 gr zout (evt 15 gram broodverbeteraar).
Werkwijze Ambachtelijke Bereiding :
Mengen 8 minuten langzaam, kneden tot een soepel deeg. Deegtemperatuur 27°C Bol- puntrijs 50 minuten, Opmaken als gewenst model en Decoreren naar eigen inzicht. Narijs ca. 70 minuten , Bakken 35/40 minuten op 200'C/220'C.
Voor de Broodbakmachine: Houd de ingrediënten/verhoudingen aan van het recept !! (zie hierboven).
1. Zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur (25-26˚C) zijn,
2. Maak van het meel, de gist en het water (in het begin niet al het water) een deegbal.
3. Nu het deeg goed kneden, bijv. door met je handpalm het deeg op het aanrecht uit elkaar wrijven, samenvoegen, wrijven enz. Liefst niet op een RVS-aanrecht want dit maakt het deeg weer koud. Kies eventueel een houten plank die je op het aanrecht legt.
4. De kneedtijd hangt af van jouw kneedervaring, maar deze zal minimaal 5-10 minuten zijn. Met een sterke keukenmachine kun je ook kneden.
5. Het deeg is goed wanneer het elastisch, 'droog' en glad is. Door een stukje deeg langzaam uit elkaar te trekken (met wat bloem aan je vingers) kun je een heel dun doorzichtig vliesje trekken. Als dit zo is, dan is het deeg voldoende gekneed.
6. Maak nu van dit deeg een mooie strakke bol (opbollen) met een mooie gladde huid en laat deze rijzen op een warme plek (26˚C.) Tijdens alle rijzen het deeg afdekken met plastic of een iets vochtige theedoek om kou, tocht en/of uitdroging van de buitenkant van het deeg te voorkomen.
7. Druk na het rijzen deze bol of punt plat, of rol deze met een ronde stok uiteen zodat deze 2 x de lengte van het broodbakblik krijgt. Vouw nu een voor een de uiteinden naar binnen, zodat 1 x de lengte van het broodbakblik overblijft. Rol dan het deegstuk weer van boven naar beneden strak op en leg het in het bakblik met de slotnaad onderin het broodbakblik.
8. Laat het deeg weer rijzen en plaats het dan in een voorverwarmde oven e van 200'C/220'C.Tijdens het in de oven plaatsen kan er ook wat water op de bodemplaat van de oven spuiten om stoom te krijgen en de deur weer snel sluiten. Of een ovenschaaltje met water inde oven erbij plaatsen. 9. Na 35-40 min. dient het brood gaar te zijn met rondom een mooie goudbruine kleur. Is dit niet het geval, dan de volgende keer het brood hoger of lager in de oven plaatsen of de oventemp. aanpassen.
10. Het brood direct uit het broodbakblik halen wanneer het uit de oven komt en uit laten wasemen.
11. Je vers gebakken brood is gaar wanneer het 'hol' klinkt als je erop klopt.
Klanten kochten ook
- Volkorenmeel 1 kg
100% volkorenmengeling van de allersterkste tarwevariëteiten. Ons volkorenmeel heeft een goede verwerkbaarheid en aanzienlijk volume. Bevat geroosterde mout voor meer kruimkleur.
Toepassingen
volkorenbood (donker &…€ 2,30 - Franse bloem T65 1 kg
∙ Onze Franse bloem is een bakmethode waarbij enkel pure bloem, water, zout en gist of zuurdesem worden gebruikt en geen andere additieven.
De producten die het Limburgs Bakwinkeltje hiervoor ter beschikking heeft, zijn…€ 2,60 - Roggemeel 1 kg
Fijn integraal gemalen, puur volkoren roggemeel. Gebruik van glutenverbeteraars is noodzakelijk.
Toepassingen
roggebrood
Extra
Roggemeel is een zeer smaakvolle soort dat minder sterke gluten bevat dan tarwe. Rogge is rijk aan…€ 2,25 Amerikaanse Patent
Luxe Bloem 1 kgKenmerken van onze luxe bloem zijn: uitstekende eiwitkwaliteit, draagkracht, regelmatige kruimstructuur en de uitstekende malsheid. Bij gevulde broodsoorten komt bij een hoge dosering veredeling en vullingen de specifieke…
€ 2,30- Volkoren meel Grof gemalen 1 kg
100% volkorenmengeling van de allersterkste tarwevariëteiten. Ons volkorenmeel heeft een goede verwerkbaarheid en aanzienlijk volume. Bevat geroosterde mout voor meer kruimkleur.
Toepassingen
volkorenbrood (donker &…€ 2,30 Type 00
Farina L'oro Bianco 1kgTYPE : 00
Een zéér blanke tarwebloem, speciaal samengesteld uit een speciale melange voor de bereiding van luchtige en croquante Italiaanse pizzabodems en Italiaanse broodsoorten.
Farina L'oro Bianco
Ingrediënten
100%…€ 2,00- Waldkorn 1 kg
Dit is een 50% mix, dit houd in dat deze mix vermengd moet worden met 50% Tarwebloem en/of Volkorenmeel.
Deze broodmix is geschikt voor de broodbakmachine en voor de ambachtelijke bereiding.
Dit smaakvolle en luchtige…€ 4,00 - Zeeuwse Bloem 1 kg
Zeeuwse bloem is een standaard pure bloem.
Toepassingenspeculaas, droge koekjes, wafeltjes, pannenkoeken, pizza, tortilla's.€ 2,00