toevoeging voor in de bloem
Limburgse Vlaaien Poeder 1 kg
Artikelnummer: 10157Limburgse Vlaaienmix is geschikt voor alle vlaaien. Deze vlaaienmix geeft een soepele verwerking en een korte afbeet. Het product bevat zout.
Dit product is een toevoeging op 1kg bloem gebruikt u 400 gram mix.
Bloem | 100% | 10000 g |
40% | 4000 g | |
Gist | 5% | 500 g |
Water ca. | 44% | 4400 g |
Vulling Abrikozenvlaai | ||
Abrikozenpulp | 78.1% | 22500 g |
Castor melis | 18.8% | 5415 g |
Koudbindmiddel ca. | 3.1% | 900 g |
Werkwijze | |
Voorbereiden | Maak vulling aan. Meng suiker en koud bindmiddel eerst, vervolgens dit mengsel toevoegen aan de vruchten. Goed mengen tot een goede verdeling is ontstaan |
Kneden | Kneed alle grondstoffen tot een soepel en goed gekneed deeg |
Deegtemperatuur | Ca. 25ºC |
Afwegen | Direct na het kneden afwegen. Ca. 300 gram voor een vlaaipan van 28 cm. ø en ca. 250 gram voor het raster of deksel. Deegstukken opbollen |
Voor rijs | Ca. 40 minuten |
Vormen | Deegstukken rond uitrollen op ca. 2 mm. dikte en de vlaaipannen hiermee fonceren, rand iets aandrukken. Vulling opbrengen, ca. 900 gram per vlaaien pan. Vervolgens raster of deksel aanbrengen. Overtollig deeg afrollen of afsnijden |
Narijs | Ca. 20 minuten |
Bakken | Ca. 25 minuten bij 220ºC |
Extra informatie | |
Opmerkingen | Naast de vermelde recepten zijn er nog vele mogelijkheden voor het bakken van Limburgse vlaaien. In de warme zomermaanden is dit een feestelijke traktatie. |
Klanten kochten ook
- Bindmiddel koud 500 gram
Speciaal bindmiddel voor het binden van uw vruchtensap,volgens de koude bereiding,snijvast,bakvast en vriesvast.
100-120 gram bindmiddel en 200 gram suiker droog mengen en dan 1000ml vruchtsap overgieten omroeren en dan de…€ 3,00 - Bakspray / Lossings olie Pr100 Dubor 600 ml.
Een spuitbus lossingsolie speciaal voor banket.
Voor het invetten van alle blikken en vormen van alle soorten cake en koek.€ 6,50 - Decoratie (Vlaaien) suiker 1 kg
Decoratiesuiker (vlaaien suiker) .
Deze suiker smelt niet en blijft dus intakt na het bakken.€ 5,50 - Bak vaste Pruimen puree 500 gram
Een heerlijke pruimen puree die op eigen recept gemaakt wordt.
€ 3,00 Op Voorraad
Kruimeltjes Deeg Mix 500 g – Voor de perfecte kruimellaag op uw vlaaiDe Kruimeltjes Deeg Mix is ideaal voor het maken van een smaakvolle en krokante kruimellaag op uw vlaaien en taarten.
€ 2,50Op Voorraad
Franse Bloem T65 5 kg – Traditionele Bloem voor Authentiek Frans BroodFranse Bloem T65 is een pure, additievrije bloem die perfect is voor het bereiden van traditioneel Frans brood volgens de wetgeving van het Franse decreet van 1993.
€ 11,7515% korting
Vlaaien Stans/Raster 300mm kunstofMet deze witte kunststof vlaaistans maak je een mooi raster voor je vlaai of appeltaart. Met handig "uitduw"rooster. Doorsnede 30 cm. Vaatwasbestendig.
€ 12,95 € 11,00- Bindmiddel Koud 1kg
Speciaal bindmiddel voor het binden van uw vruchtensap,volgens de koude bereiding,snijvast,bakvast en vriesvast.
100-120 gram bindmiddel en 200 gram suiker droog mengen en dan 1000ml vruchtsap overgieten omroeren en dan de…€ 5,95 - Bak vaste abrikozen puree 500 gram
Een heerlijke abrikozen puree die op eigen recept gemaakt wordt.
€ 3,25 Op Voorraad
Top banketbakkersroom 1 kg – Rijke mix voor gele roomTop banketbakkersroom 1 kg: de perfecte mix voor rijke gele room!
Deze hoogwaardige mix is speciaal ontworpen voor de bereiding van gele room. Met een volle, romige smaak en een stevige textuur is dit de ideale basis voor…€ 5,50