toevoeging voor in de bloem
Limburgse Vlaaien Poeder 1 kg
Limburgse Vlaaienmix is geschikt voor alle vlaaien. Deze vlaaienmix geeft een soepele verwerking en een korte afbeet. Het product bevat zout.
Dit product is een toevoeging op 1kg bloem gebruikt u 400 gram mix.
Bloem | 100% | 10000 g |
40% | 4000 g | |
Gist | 5% | 500 g |
Water ca. | 44% | 4400 g |
Vulling Abrikozenvlaai | ||
Abrikozenpulp | 78.1% | 22500 g |
Castor melis | 18.8% | 5415 g |
Koudbindmiddel ca. | 3.1% | 900 g |
Werkwijze | |
Voorbereiden | Maak vulling aan. Meng suiker en koud bindmiddel eerst, vervolgens dit mengsel toevoegen aan de vruchten. Goed mengen tot een goede verdeling is ontstaan |
Kneden | Kneed alle grondstoffen tot een soepel en goed gekneed deeg |
Deegtemperatuur | Ca. 25ºC |
Afwegen | Direct na het kneden afwegen. Ca. 300 gram voor een vlaaipan van 28 cm. ø en ca. 250 gram voor het raster of deksel. Deegstukken opbollen |
Voor rijs | Ca. 40 minuten |
Vormen | Deegstukken rond uitrollen op ca. 2 mm. dikte en de vlaaipannen hiermee fonceren, rand iets aandrukken. Vulling opbrengen, ca. 900 gram per vlaaien pan. Vervolgens raster of deksel aanbrengen. Overtollig deeg afrollen of afsnijden |
Narijs | Ca. 20 minuten |
Bakken | Ca. 25 minuten bij 220ºC |
Extra informatie | |
Opmerkingen | Naast de vermelde recepten zijn er nog vele mogelijkheden voor het bakken van Limburgse vlaaien. In de warme zomermaanden is dit een feestelijke traktatie. |
Klanten kochten ook
- Bindmiddel koud 500 gram
Speciaal bindmiddel voor het binden van uw vruchtensap,volgens de koude bereiding,snijvast,bakvast en vriesvast.
100-120 gram bindmiddel en 200 gram suiker droog mengen en dan 1000ml vruchtsap overgieten omroeren en dan de…€ 3,00 - Bakspray / Lossings olie Pr100 Dubor 600 ml.
Een spuitbus lossingsolie speciaal voor banket.
Voor het invetten van alle blikken en vormen van alle soorten cake en koek.€ 6,50 - Kruimeltjes Deeg Mix 500 Gram
Aan deze mix hoeft alleen nog (room)boter toegevoegd te worden.
Met deze mix bent u verzekerd van de lekkerste kruimels op uw vlaai.
Inclusief BTW.€ 2,50 - Decoratie (Vlaaien) suiker 1 kg
Decoratiesuiker (vlaaien suiker) .
Deze suiker smelt niet en blijft dus intakt na het bakken.€ 5,50 - Franse bloem T65 5 kg
Onze Franse bloem is een bakmethode waarbij enkel pure bloem, water, zout en gist of zuurdesem worden gebruikt en geen andere additieven.
De producten die het Limburgs Bakwinkeltje hiervoor ter beschikking heeft, zijn samengesteld…€ 11,75 - Bak vaste Pruimen puree 500 gram
Een heerlijke pruimen puree die op eigen recept gemaakt wordt.
€ 3,00 - Bindmiddel Koud 1kg
Speciaal bindmiddel voor het binden van uw vruchtensap,volgens de koude bereiding,snijvast,bakvast en vriesvast.
100-120 gram bindmiddel en 200 gram suiker droog mengen en dan 1000ml vruchtsap overgieten omroeren en dan de…€ 5,95 - Bak vaste abrikozen puree 500 gram
Een heerlijke abrikozen puree die op eigen recept gemaakt wordt.
€ 3,25 - Top Banketbakkers room 1 kg ( koude bereiding )
Topproduct voor de bereiding van gele room. Deze mix is de rijkste gele roommix van het Limburgs Bakwinkeltje.
Recept: 400 Gram roompoeder ; 1 Liter water of melk.Ingrediënten
suiker; gemodificeerd aardappelzetmeel; volle…€ 5,50 - Kapselmix-Moscovisch-Mix 1 kg
Biscuit (kapsel)mix die zich kenmerkt door een hoog opklopvermogen in de kuip, een zeer fijne structuur met hoge draagkracht, gelijkmatige korst die niet loslaat van de kruim en het niet terug invallen na het bakken.
formaat…€ 4,00