toevoeging voor in de bloem
Limburgse Vlaaien Poeder 500 gram
Limburgse Vlaaienmix is geschikt voor alle vlaaien. Deze vlaaienmix geeft een soepele verwerking en een korte afbeet. Het product bevat zout.
Dit product is een toevoeging op 1kg bloem gebruikt u 400 gram mix.
Bloem | 100% | 10000 g |
40% | 4000 g | |
Gist | 5% | 500 g |
Water ca. | 44% | 4400 g |
Vulling Abrikozenvlaai | ||
Abrikozenpulp | 78.1% | 22500 g |
Castor melis | 18.8% | 5415 g |
Koudbindmiddel ca. | 3.1% | 900 g |
Werkwijze | |
Voorbereiden | Maak vulling aan. Meng suiker en koud bindmiddel eerst, vervolgens dit mengsel toevoegen aan de vruchten. Goed mengen tot een goede verdeling is ontstaan |
Kneden | Kneed alle grondstoffen tot een soepel en goed gekneed deeg |
Deegtemperatuur | Ca. 25ºC |
Afwegen | Direct na het kneden afwegen. Ca. 300 gram voor een vlaaipan van 28 cm. ø en ca. 250 gram voor het raster of deksel. Deegstukken opbollen |
Voor rijs | Ca. 40 minuten |
Vormen | Deegstukken rond uitrollen op ca. 2 mm. dikte en de vlaaipannen hiermee fonceren, rand iets aandrukken. Vulling opbrengen, ca. 900 gram per vlaaien pan. Vervolgens raster of deksel aanbrengen. Overtollig deeg afrollen of afsnijden |
Narijs | Ca. 20 minuten |
Bakken | Ca. 25 minuten bij 220ºC |
Extra informatie | |
Opmerkingen | Naast de vermelde recepten zijn er nog vele mogelijkheden voor het bakken van Limburgse vlaaien. In de warme zomermaanden is dit een feestelijke traktatie. |
Klanten kochten ook
Op Voorraad
Grootmoeders Broodmix 1 kg - Een traditioneel, rijk en smaakvol broodDe Grootmoeders Broodmix is de ideale mix voor het bakken van een rijk, traditioneel brood. De mix levert een heerlijk geurend en stevig brood met een rijke smaak die doet denken aan het ambachtelijke brood uit grootmoeders tijd.
€ 2,60- Decoratie (Vlaaien)suiker 500 gram
Decoratiesuiker (vlaaien suiker) .
Deze suiker smelt niet en blijft dus intakt na het bakken.€ 3,25