toevoeging voor in de bloem
Limburgse Vlaaien Poeder 1 kg
Limburgse Vlaaienmix is geschikt voor alle vlaaien. Deze vlaaienmix geeft een soepele verwerking en een korte afbeet. Het product bevat zout.
Dit product is een toevoeging, op 1kg bloem gebruikt u 400 gram mix.
Bloem | 100% | 10000 g |
40% | 4000 g | |
Gist | 5% | 500 g |
Water ca. | 44% | 4400 g |
Vulling Abrikozenvlaai | ||
Abrikozenpulp | 78.1% | 22500 g |
Castor melis | 18.8% | 5415 g |
Koudbindmiddel ca. | 3.1% | 900 g |
Werkwijze | |
Voorbereiden | Maak vulling aan. Meng suiker en koud bindmiddel eerst, vervolgens dit mengsel toevoegen aan de vruchten. Goed mengen tot een goede verdeling is ontstaan |
Kneden | Kneed alle grondstoffen tot een soepel en goed gekneed deeg |
Deegtemperatuur | Ca. 25ºC |
Afwegen | Direct na het kneden afwegen. Ca. 300 gram deeg voor een vlaaipan van 28 cm. ø en ca. 250 gram deeg voor het raster of deksel. Deegstukken opbollen |
Voor rijs | Ca. 40 minuten |
Vormen | Deegstukken rond uitrollen op ca. 2 mm. dikte en de vlaaipannen hiermee fonceren, rand iets aandrukken. Vulling opbrengen, ca. 900 gram per vlaaien pan. Vervolgens raster of deksel aanbrengen. Overtollig deeg afrollen of afsnijden |
Narijs | Ca. 20 minuten |
Bakken | Ca. 25 minuten bij 220ºC |
Extra informatie | |
Opmerkingen | Naast de vermelde recepten zijn er nog vele mogelijkheden voor het bakken van Limburgse vlaaien. In de warme zomermaanden is dit een feestelijke traktatie. |
Inclusief BTW.
Klanten kochten ook
- Kapselmix-Moscovisch-Mix 1 kg
Biscuit (kapsel)mix die zich kenmerkt door een hoog opklopvermogen in de kuip, een zeer fijne structuur met hoge draagkracht, gelijkmatige korst die niet loslaat van de kruim en het niet terug invallen na het bakken.
formaat…€ 4,00 - Linzen Vlaai Mix 800 Gram
Linzen vlaai mix, voor twee heerlijke linzen vlaaien.
Inclusief BTW.€ 2,50 - Top Banketbakkers room 1 kg ( koude bereiding )
Topproduct voor de bereiding van gele room. Deze mix is de rijkste gele roommix van het Limburgs Bakwinkeltje.
Recept: 400 Gram roompoeder ; 1 Liter water of melk.Ingrediënten
suiker; gemodificeerd aardappelzetmeel; volle…€ 5,50 - Bak vaste abrikozen puree 1kg
Een heerlijke abrikozen puree die op eigen recept gemaakt wordt.
€ 6,25 - Decoratie (Vlaaien) suiker 1 kg
Decoratiesuiker (vlaaien suiker) .
Deze suiker smelt niet en blijft dus intakt na het bakken.€ 5,50 - Decoratie (Vlaaien)suiker 500 gram
Decoratiesuiker (vlaaien suiker) .
Deze suiker smelt niet en blijft dus intakt na het bakken.€ 3,25 - Vlaaien Stans/Raster 300mm kunstof
Met deze witte kunststof vlaaistans maak je een mooi raster voor je vlaai of appeltaart. Met handig "uitduw"rooster. Doorsnede 30 cm. Vaatwasbestendig.
€ 12,95 - Bak vaste abrikozen puree 500 gram
Een heerlijke abrikozen puree die op eigen recept gemaakt wordt.
€ 3,25