Amandelspijs 10 kg
Deze amandelspijs moet nog met ei aangemaakt worden.
Ingrediënten
Amandelen, suiker, water, conserveermiddel (E202), verdikkingsmiddel (E415), aroma.
Voedingswaarde per 100 gram.
Energetische waarde 1.900 Kj - 452 kCal
Vet 21 gram
waarvan verzadigd 1,7 gram
Enkelvoudig onverzadigd 14 gram
Meervoudig onverzadigd 5,4 gram
Koolhydraten 51 gram
waarvan Suikers: 48 gram
Vezels: 01 gram
Eiwit 9 gram
Zout: 0,07 gram
Gebruiksadvies:
Amandelstaven, letters en speculaasstaven: Amandelspijs + 5-7% ei + evt. citroenrasp.
Gevulde speculaas: Amandelspijs + 5-7% ei + ca. 8% water + eventueel citroenrasp.
Voor vul werk: Amandelspijs + 5-7% ei + 5-10% water + eventueel citroenrasp.
Recepten:
Recept vul werk zoals gevulde koeken
1.000 g amandelspijs
50 - 60 g heel ei
70 - 80 g water
Recept gevuld speculaas
1.000 g amandelspijs
50 - 70 g heel ei
80 g water
Recept staven, letters
1.000 g amandelspijs
50 - 70 g heel ei
Gebruik altijd schoon materiaal en gebruik verse eieren of gepasteuriseerde eieren. Maak de spijs minimaal 3 dagen van tevoren aan.
Bewaren: Goed afgesloten en donker op kamertemperatuur (15-20°C.)