Durumgries - Pastameel 1kg
Durumgries is gemaakt van de graansoort durumtarwe, harde tarwe. Deze tarwe wordt hoofdzakelijk gebruikt voor pastaproducten maar in de landen rond de Middelandse zee wordt en ook brood en pizza's van gebakken. Durumtarwe heeft een hele volle smaak en een gele kleur en is daarom onderscheidend.
Recept voor pasta, ongeveer 4 personen: 400 gram durumgries , 4 eieren
Kneed het deeg stevig door. Het deeg moet soepel en egaal worden. Als je er met je duim in drukt en het veert terug dan is het klaar. Meestal duurt dit niet langer dan 10 minuten. Als het deeg te nat blijft voeg je nog wat meel toe. Als het te droog blijft dan besprenkel je het met wat water.
Als het deeg klaar is kan je het het beste met wat bloem inwrijven. Leg het weg gewikkeld in huishoudfolie of in een plastic zakje om het even te laten rusten. Zo droogt het niet uit en kan je het later verwerken. Als je het deeg binnen een half uurtje gaat verwerken hoef je het niet in de koelkast te leggen.
Energie (kcal) 339 kcal Energie (kJ) 1.427 kJ Vetten - waarvan: 1,2 g - Verzadigde vetzuren 0,1 g - Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 0,4 g - Meervoudig onverzadigde vetzuren 0,6 g Koolhydraten - waarvan: 68,0 g - Suikers 0,8 g Vezels 4,5 g Eiwitten 12,0 g Zout (= Natrium x 2,5) 0,01 g Natrium 2 mg Droge stof 85,5 g Volgens EU Verordening 1169/2011. Op basis van berekeningen.Nutritionele specificaties (per 100g)
Klanten kochten ook
- Franse bloem T65 5 kg
Onze Franse bloem is een bakmethode waarbij enkel pure bloem, water, zout en gist of zuurdesem worden gebruikt en geen andere additieven.
De producten die het Limburgs Bakwinkeltje hiervoor ter beschikking heeft, zijn samengesteld…€ 11,75 - Witte bloem 5 kg
Onze Witte bloem is een standaardbloem. Met een laag asgehalte (560)
Recept Voor een Brood van +/- 800 Gram 500 gram Bloem, 5 gr droge of 10 gr verse gist, +/- 2,8 dl water, 8 gr zout (evt 15 gram broodverbeteraar).
Werkwijze…€ 8,75 - Franse bloem T65 1 kg
∙ Onze Franse bloem is een bakmethode waarbij enkel pure bloem, water, zout en gist of zuurdesem worden gebruikt en geen andere additieven.
De producten die het Limburgs Bakwinkeltje hiervoor ter beschikking heeft, zijn…€ 2,60 Type 00
Farina L'oro Bianco 1kgTYPE : 00
Een zéér blanke tarwebloem, speciaal samengesteld uit een speciale melange voor de bereiding van luchtige en croquante Italiaanse pizzabodems en Italiaanse broodsoorten.
Farina L'oro Bianco
Ingrediënten
100%…€ 2,00Amerikaanse Patent
Luxe Bloem 1 kgKenmerken van onze luxe bloem zijn: uitstekende eiwitkwaliteit, draagkracht, regelmatige kruimstructuur en de uitstekende malsheid. Bij gevulde broodsoorten komt bij een hoge dosering veredeling en vullingen de specifieke…
€ 2,30- roggebloem 1 kg
Pure witte roggebloem.
Roggebloem geeft een zeer smaakvol brood dat minder sterke gluten bevat dan tarwebrood. Roggebrood heeft een iets mindere witte kruim dan een standaard tarwebrood. Gebruik van glutenverbeteraars is…€ 2,50 - Frans Tarwemeel T80 5kg
51% volgraantarwemeel van extra tarwebloem met zeer fijne tarwezemelen. Deze T80 is gemakkelijk te verwerken en geeft een compact volume. Typisch Franse meelsoort met een hoog asgehalte.
Inclusief 6% BTW.€ 10,25 - Roggemeel 1 kg
Fijn integraal gemalen, puur volkoren roggemeel. Gebruik van glutenverbeteraars is noodzakelijk.
Toepassingen
roggebrood
Extra
Roggemeel is een zeer smaakvolle soort dat minder sterke gluten bevat dan tarwe. Rogge is rijk aan…€ 2,25 Type 00
Farina L'oro Bianco 5kgTYPE : 00
Een zéér blanke tarwebloem, speciaal samengesteld uit een speciale melange voor de bereiding van luchtige en croquante Italiaanse pizzabodems en Italiaanse broodsoorten.
Farina L'oro Bianco
Ingrediënten
100%…€ 8,75