Durumgries - Pastameel 25kg
Durumgries is gemaakt van de graansoort durumtarwe, harde tarwe. Deze tarwe wordt hoofdzakelijk gebruikt voor pastaproducten maar in de landen rond de Middelandse zee wordt en ook brood en pizza's van gebakken. Durumtarwe heeft een hele volle smaak en een gele kleur en is daarom onderscheidend.
Recept voor pasta, ongeveer 4 personen: 400 gram durumgries , 4 eieren
Kneed het deeg stevig door. Het deeg moet soepel en egaal worden. Als je er met je duim in drukt en het veert terug dan is het klaar. Meestal duurt dit niet langer dan 10 minuten. Als het deeg te nat blijft voeg je nog wat meel toe. Als het te droog blijft dan besprenkel je het met wat water.
Als het deeg klaar is kan je het het beste met wat bloem inwrijven. Leg het weg gewikkeld in huishoudfolie of in een plastic zakje om het even te laten rusten. Zo droogt het niet uit en kan je het later verwerken. Als je het deeg binnen een half uurtje gaat verwerken hoef je het niet in de koelkast te leggen.
Energie (kcal) 339 kcal Energie (kJ) 1.427 kJ Vetten - waarvan: 1,2 g - Verzadigde vetzuren 0,1 g - Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 0,4 g - Meervoudig onverzadigde vetzuren 0,6 g Koolhydraten - waarvan: 68,0 g - Suikers 0,8 g Vezels 4,5 g Eiwitten 12,0 g Zout (= Natrium x 2,5) 0,01 g Natrium 2 mg Droge stof 85,5 g Volgens EU Verordening 1169/2011. Op basis van berekeningen.Nutritionele specificaties (per 100g)