Oogstbroodmeel 2024 5Kg
Recept:
500 gram Oogstbroodmeel ; 10-12.5 gram Verse Gist of 5-6 gram Droge Gist.
7,5 gram Zout ; 320 gram Water (3.2DL).
Werkwijze: 10 Minuten langzaam mengen tot een soepel deeg, deegtemperatuur 27 C. Bol / Puntrijs 50 Minuten ; Opmaken als Busbrood model ; Evt. decoreren met roggemeel. Narijs ca. 70 minuten. Bakken met stoom 45-50 minuten op 225 Graden C.
Ingrediëntendeclaratie
TARWEmeel; TARWEvolkorenmeel; volkorenROGGEmeel; zonnebloempitten; GERSTevlokken; ongepelde gierst; pompoenpitten;
TARWEgluten; boekweitgrutten; HAVERvolkorenmeel fijn; geroosterde TARWEkiemen; gebrande suiker;
gefermenteerde ROGGEbloem; dextrose; emulgator: E482 (palm), E472e (palm); SOJAbloem;
TARWEmoutmeel; enzymen (TARWE); meelverbeteraar: E300, E920
Voedingswaarde (per 100g)
Energie (kJ) 1.544 kJ
Energie (kcal) 366 kcal
Vetten - waarvan: 6,63 g
- Verzadigde vetzuren 1,15 g
- Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 1,71 g
- Meervoudig onverzadigde vetzuren 3,43 g
Koolhydraten - waarvan: 58,10 g
- Suikers 1,89 g
- Polyolen 0,00 g
- Zetmeel 56,21 g
Vezels 6,60 g
Eiwitten 15,02 g
Zout (= Natrium x 2,5) 0,0139 g