Op Voorraad
10 Zaden-Mix / Venen 5Kg
Venen is een meergranensoort voor een licht 10-zadenbrood en heeft een middelgrof van karakter met veel karakteristieke granen en zaden.
Ingrediënten: geplette ROGGE; gierst; zonnebloempitten; rijstevlokken; geroosterde SOJAgranules; SESAMzaad; maïsgries; GERSTevlokken; HAVERvlokken; bruin lijnzaad.
Groep 1
400 g Venen
400 g water
Groep 2
600 g Edelweiss
15 g zout
20 g gist
30 g witbroodpoeder
20 g glutenpoeder
250 g water
Werkwijze
Weken: Groep 1 : Venen 40% en water 40% gedurende 30 minuten
Mengen: Groep 2: overige grondstoffen toevoegen en 8 minuten langzaam kneden tot een soepel deeg.
Deegtemperatuur 27°C
Bol- puntrijs 50 minuten
Opmaken als busmodel
Decoreren met Venen.
Narijs ca. 70 minuten
Bakken: 35 minuten op 240 °C dalend naar 230 °C (Klep openen na 30 min)
Voedingswaarde (per 100g)
Energie (kJ) 1653.1289 kJ, Energie (kcal) 393.7817 kcal
Koolhydraten - waarvan: 52.2455 g
- Zetmeel 49.62 g, Eiwitten 13.91 g
Vetten - waarvan: 11.8464 g, Vezels 11.2709 g
- Meervoudig onverzadigde vetzuren 6.1992 g - Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 3.82 g
- Suikers 2.6255 g, - Verzadigde vetzuren 1.5631 g
Zout (= Natrium x 2,5) 0.0775 g, - Polyolen 0 g
Volgens EU Verordening 1169/2011. Op basis van berekeningen