Op Voorraad
Spelt Haverbroodmeel 5Kg
Deze mix is zeer geschikt zowel voor de broodbakmachine als voor het bereiden op ambachtelijke wijze. Mix met zout voor bruin Speltmeergranenbrood.
Recept:
500 gram SPELT HAVER BROODMEEL, 10 gram verse gist of 5 gram droge gist, ca. 240 gram water (2.4DL)
Voor een goede vochtopname het deeg wat langer in de eerste versnelling kneden.
Deeg afkneden. Deegtemperatuur 26°C.
Voorrijs 15-20 minuten.
Bol-puntrijs 25 minuten. Vormen en decoreren.
Narijs 60 minuten. Overlangs insnijden.
Bakken met stoom.
Oventemperatuur 240°C. Baktijd 30 minuten.
Ingredienten:
speltbloem [TARWE],volkorenspeltmeel [TARWE]
volkorenROGGEmeel,HAVERzemelen
gemoute HAVERvlokken
HAVERgrutten,rijstgries,boekweitgrutten
plantaardige olie (raapzaad)
gejodeerd zout,bruine rietsuiker
GERSTemoutextract,ROGGEmoutmeel, meelverbeteraar E300
enzym [TARWE]
Voedingswaarde/Analyse
Energie 1488 Kj per 100 gram,Kcal 356 kcal per 100 gram
Vetten 4,6 g/100g,waarvan verzadigd 0,6 g/100g
waarvan enkelv. onverz. 2,2 g/100g
waarvan meerv. onverz. 1,8 g/100g
Koolhydraten 62,7 g/100g waarvan suikers 2,6 g/100g
Vezels 6,5 g/100g, Eiwitten 11,8 g/100g, Mineralen 2,3 g/100g waarvan natrium 599,0 mg/100g
Zout (natrium x 2,5) 1,5 g/100g
Vocht 12,0 g/100g.