Als u de gedroogde gist gebruikt, vermeng deze dan met de bloem.
Het is absoluut verboden om gedroogde gist te mengen met water!
Houd de gist en het zout gescheiden van elkaar.
Doe alle grondstoffen in de machine, houd wat water achter.
Zet de machine aan in de eerste versnelling voor ca. 5 minuten. Kijk of er nog water aan moet worden toegevoegd. Het moet een soepel deegje worden.
Zet de machine na ca. 5 minuten in de tweede versnelling.
Laat de machine nog ca. 5 minuten draaien. Neem een stukje deeg en trek dit zeer rustig uit elkaar. Als er een dun vliesje ontstaat met een egale kleur dan is het deeg goed.
Neem het deeg uit de machine, bol het stuk op en leg het onder een theedoek.
Laat het deegstuk minimaal 20 minuten rijzen.
Druk het deegstuk plat en bol deze opnieuw op.
Laat het deegstuk wederom ca. 20 minuten rijzen.
Smeer het broodblik of de bakplaat in met boter of olie.
Sla de bol plat en kneed ze in de gewenste vorm.
Leg het brood in een broodblik of op de bakplaat.
Geef het deeg een narijs van ca. 45 minuten.
Even natspuiten voordat het brood in de oven gaat.
Zet het deeg onder in voorverwarmde oven op 230 °C.
Bak het brood ca. 35 minuten.
Zet na het bakken de oven een stukje open, zodat de waterdamp ontsnapt zodat er een heerlijke korst ontstaat.