Ingrediënten
500 | gram | Kollenberger Speltbloem |
30 | gram | Verse gist OF |
1 | zakje | Gedroogde gist (11 gram) |
100 | gram | Boter |
10 | gram | Zout |
30 | gram | Suiker |
1 | Ei van de Poshoof | |
250 | ml | Melk |
Materialen
- Keukenweegschaal
- Kom
- Keukenmachine
- Theedoek
Werkwijze
- Weeg alle grondstoffen nauwkeurig af.
- Als u gedroogde gist gebruikt deze vermengen met de bloem.
- Het is absoluut verboden om gedroogde gist te mengen met water.
- Hou gist en zout gescheiden van elkaar.
- Doe alle grondstoffen in de machine, mixer.
- Zet de machine rustig aan in de eerste versnelling ca. 4 minuten.
- Hierna de machine in de tweede versnelling zetten.
- Laat de machine ca. 2 minuten draaien.
- Neem het deeg uit de machine en verdeel deze, zodat er een stuk van 300 gram ontstaat voor een vlaaibodem van 22 cm doorsnede.
- Bol het deegstuk op en leg deze onder een theedoek.
- Ook de rest deeg bewaren onder een theedoek
- Laat de deegstukken minimaal 20 minuten rijzen.
Deeg is klaar voor verwerking.