Ingrediënten
|
DEEL 1: |
3 à 4 | | Eieren van de Poshoof |
550 | ml | Melk |
125 | gram | Gist |
125 | gram | Suiker |
|
DEEL 2: |
750 | gram | Kollenberger Speltbloem |
|
DEEL 3: |
750 | gram | Kollenberger Speltbloem |
|
DEEL 4: |
875 | gram | Boter |
875 | gram | Suiker Nibs P4 |
Materialen
- Maatbeker
- Keukenweegschaal
- Wafelijzer
- Mixer
Voorbereiding
- Zorg dat alle producten op kamertemperatuur zijn.
- Weeg alle ingrediënten nauwkeurig af.
Werkwijze
- Meng de suiker met de melk. Voeg vervolgens de rest van de ingrediënten van deel 1 toe en meng goed.
- Voeg deel 2 toe en kneed het deeg 5 minuten.
- Laat het deeg 15 minuten rusten.
- Voeg deel 3 toe en kneed vervolgens 5 minuten.
- Voeg de boter uit deel 4 toe en zorg dat deze door het deeg wordt gedraaid.
- Voeg de suiker nibs toe, zorg dat deze goed verdeeld zijn over het deeg.
- Verdeel de deegstukken ca. 110 gram, voor 40 wafels.
- Laat het deeg rusten.
- Breng het wafelijzer op temperatuur ca. 180 °C.
- Het wafelijzer insmeren met boter en de deegstukken erin leggen.
- Baktijd is 3,5 minuten, halverwege het ijzer draaien.
- De wafel uit het ijzer halen en op een rooster leggen.