Deegsamenstelling
Briobeurre Decoratie : Chocolade, poedersuiker.
100% mix 1000 gram
Water ± 45 % ± 450 gram
Gist 4% 40 gram
Briobeurre bevat reeds zout.
Werkwijze
Kneden
5 min traag, 6 -10 min snel
Deegtemperatuur
24-26°C
Rijsschema
Voorrijs
10 min
Afwegen
1.200 g voor een bol van 30 bolletjes van 40 g
Bolrijs
15 min
Afwerking voor het bakken
Plaats 7 bolletjes op een bakplaat in de vorm van een driehoek. Snij het onderste balletje (de voet) in en trek open.
Afstrijken met ei voor en na de narijs.
Narijs
± 60 min in een narijskast van 24°C
Juist voor het bakken bestrooien met kristalsuiker
Bakken
10-15 min / 215 °C
Decoratie : De voet in gesmolten chocolade of ganache dompelen en het boompje bestrooien met poedersuiker.