Nieuwe Europese etiketteringswetgeving
Op 13 december 2014 wordt de nieuwe verordening (EG) nr. 1169/2011inzake de voedselinformatie aan consumenten ingevoerd.
De wet bepaalt de manier waarop consumenten informatie krijgen over hun voeding en de wijze waarop voeding gelabeld moet zijn.
Vanaf deze dag moeten alle eetbare goederen voldoen aan de nieuwe wetgeving.
Ook het Limburgs Bakwinkeltje neemt de nodige maatregelen om in orde te zijn met deze nieuwe wetgeving.
De volgende allergenen zijn in Verordening 1169/2011/EU opgenomen: glutenbevattende granen: tarwe (inclusief spelt en kamut), rogge, gerst, haver; schaaldieren; eieren; vis; pinda’s (aardnoten); soja; melk (inclusief lactose); noten: amandelen, hazelnoten, walnoten, cashewnoten, pecannoten, paranoten, pistachenoten en macadamianoten; selderij; mosterd; sesamzaad; sulfiet (in concentraties van meer dan 10 mg/kg); lupine en weekdieren.