Een makkelijk te maken taart van briochedeeg.
Ingrediënten
Briofine 100% 1000 g
Water (koud) 45% 450 g
Gist 5% 50 g verse gist of 25 gram droge gist.
Speculaaskruiden 0,5% 5 g
Vulling:
Top Banketbakkersroom
Decoratie
Amandelschaafsel, Ei en suiker
Werkwijze
Kneden
Type klopper-mengelaar 3 min traag, 8 min snel
Deegtemperatuur 26°C
Rijsschema
Voorrijs 10 min
Verdelen 350 g en opbollen
Bolrijs 15 min
Uitrollen
Op 5 mm uitrollen op uitrolmachine tot een ronde plak. Op gesmeerde- of met bakpapier beklede bakplaat zetten.
Narijs 70 min
Bestrijken met eigeel.
De rand bestrooien met castor melissuiker en nadien met amandelschaafsel.
Bakken 12 min / 230°C
Neem de taarten van de plaat en laat deze afkoelen op een rooster.
Vulling
Neem per taart 400 g banketbakkersroom (Star Cremalux) en klop op met 1.000 g water.
1000 g opgeklopte slagroom doorspatelen. (Voeg gerust wat rum of kaneellikeur toe voor extra smaak.)
Afwerking
Vul de taarten en leg er kruidnoten op.
Er kan eventueel nog met een sjabloon een decoratie worden aangebracht met poedersuiker (zie voorbeeldsjabloon bij de foto's).